Vi deler nyheter vi syns er spennende faginformasjon fra andre nettsteder og skriver om nyhetene på våre sider.

nbkf mdelemsbedrifterKeramikksektoren  var godt representert da NML avholdt sitt landsmøte i Oslo 10. juni.

Heydi, Mapei, Flisekompaniet, Modena og Fagflis var å se som sponsorer.

SvømmehallKompetanse2022 med solid deltakelse fra flisbransjen på utstillersiden

Det tradisjonelle arrangementet  ble avholdt  31.5-1. 6 på konferansesenteret X-meeting Point på Hellerudsletta.
Dette er arrangementet hvor spesielt bassengeierne kommer for å hente ideer, utveksle erfaring, møte leverandører  og snakke med « likesinnede». 

Byggevareforordningen i EU er under revisjon og vil direkte påvirke den norske regelverket på dokumentasjon. Største endringene kommer på områder som ressursbruk, energi, klima og sirkulær økonomi. Mye vil skje innen digitalisering for å utvikle gode maler og metoder for overføring av produktdata og -egenskaper. Norge ligger godt an i forhold til mange andre EU- land fordi norsk byggenæring alt i flere år har arbeidet med Digitalt Veikart. Aktører som Cobuilder og NOBB har jobbet med produktdatamaler for effektiv kommunikasjonsflyt.

nordisk byggkeramikkforum fagdag banner 1280x200

NBKF gjennomførte 8. mars et digitalt seminar hvor deltakere fra hele Norden kunne får følge med og bli oppdatert hva skjer på flisfronten. Innleggene fra Sverige, Finland, Danmark og vertslandet Norge viste at man jobber mye med de sammen løsningene og problemstillingene.

 

Ingen andre fabrikkframstilte byggeprodukter kan levere større variasjoner av farger, strukturer og formater enn hva flisbransjen kan. Bruksområdene er mange; våtrom, svømmebassenger, golv og vegger, fasader, terrasser og balkonger for å nevne noen. Overflatene skal ikke bare ha lang levetid og være lette å rengjøre. Men de skal også utføres med god design, gjennomtenkte detaljer og god arkitektur.

Hvert år presenterer vi noen utvalgte prosjekter i tidsskriftet Mur+Betong

Hensikten er å vise muligheter fordi ofte er det kun fantasien setter begrensninger.

 

bad
Hvordan man kan variere alt fra gullmosaikk på vegg til storformatfliser på golv.
fasade
Trengs det fasadefornying eller skal det bygges nytt? Hva med å velge luftet kledninger i keramikk, som er et meget godt byggeteknisk prinsipp? Slike løsninger varer i byggets levetid med minimum med vedlikehold. Kan også fås med selvrensende fliser
disk
bar
Hva med å lage interiør og innredninger med fliser i ulike farger og formater?

Dette er bare utvalgte eksempler, for hele fliskavalkaden finner du her:

Fliskavalkade 2021