Vi deler nyheter vi syns er spennende faginformasjon fra andre nettsteder og skriver om nyhetene på våre sider.

I våtromsnormen finner du nå et nytt blad som forteller hvordan planlegge og bygge våtrom som er forberedt for montering av badekar. Bladet gir retningslinjer for fallforhold på gulv, plassering av sluk, tilrettelegging for å erstatte badekaret med dusjløsning, innbygging av badekar og tilrettelegging for boblebad.

Les mer på bygg.no

I denne  bloggen kan du finne  nyttig artikler som handler om bygging og oppussing av våtrom.

Den sist publiserte  artikkelen omhandler Valg av riktige fliser til badet.

Utgiveren (Anne-Sofie Tjerbo) samarbeider nært med Fagrådet for våtrom.  Målsettinger er å gi  primært forbrukeren, men også  proffmarkedet  noen  tips og ideer  om hvordan oppnå fuktrobuste og skadesikre våtrom.

Bjørn har vært i Litex  i drøye 6 år nå og vi kjenner han som en ekte " plateentusiast" . Han forlater Litex-teamet 15 . juni.

bjorn hakonsen 480 640

Fra 1. august vil vi møte han igjen  som daglig leder i Byggeveiledning AS, https://www.byggeveiledning.no/ .Målet er å hjelpe håndverkeren, bedrifter og prosjekter til en enklere arbeidshverdag med fokus på kommunikasjon, kurs og digitale løsninger.

Flere av oss kjenner til Litex PRO som ble utviklet gjennom samarbeide med Byggeveiledning og Morten Hofstad.

NBKF kjenner Morten Hofstad godt bl.a  samarbeidet rundt Byggkeramikkskolen  og hans deltakelse i NBKFs markedsnemd.

Vi kommer til å ha mye med Bjørn å gjøre også i hans nye jobb.

Han beholder samme tlf nr 909 92 313  men ny mail blir Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

NBKF har et styre bestående av fem personer, samt to vararepresentanter.  Sammensetningen  skal gjenspeile  og representere de ulike medlemsgrupperingene som spenner alt fra fliser, naturstein, pulverprodukter og VVS.

Vi har glede av å presentere de to nye som ble valgt inn på generalforsamlingen den 27. april.

Aleksander Arnesen er daglig leder ved Flisesenter Vestfold som ligger i Larvik. Han jobber daglig med kundekontakt både mot proffmarkedet og privat. Foruten det administrative ansvaret jobber han også med innkjøp. Han representerer flissektoren i styret og overtar etter Kai Lund, Bergersen Flis AS.

Aleksander Arnesen

Jørn Nyhaug  er ansatt i Norsk Steinmiljø AS.

Han begynte i bedriften i 2006. Hans hovedoppgaver i hovedsak logistikk og salg i norsk og utenlandske naturstein  mot proffsegmentet i byggevareindustrien.

Jørn representer natursteinssektoren i styret, en rolle som Henning Christensen, Ellingaard Collection AS  hadde fram til generalforsamlingen.

Jørn Nyhaug

Digitalisering og  bærekraft på agendaen.

NBKF avholdt  i å sitt vårmøte på Teams 27.april 2021
Årets temaer var meget dagsaktuelle.

En bærekraftig byggeindustri; er det kun fyndord eller blir det en realitet?

Trine Dyrstad Pettersen, teknisk sjef i Byggevareindustriens Forening.

Trine jobber mye med å definere og synligjøre for byggevareleverandører hvilke krav og utfordringer som er knyttet til miljø og bærekraftighet innen materialproduksjon.
Hun har klare tanker på hva NBKFs medlemsbedrifter må og bør forhold seg til i fremtiden. Er din bedrift oppdatert? Hvis ikke så delta og hør.

trine dyrstad pettersen 200x200

Digitalisering av byggebransjen. Slik vil det påvirke materiallelverandørenes hverdag.

Jon Karlsen, tidligere adm. direktør i Glava, nå prosjektleder av byggenæringens digitaliseringsprogram

Jon har kikket inn fremtiden og stiller disse relevante spørsmålene: Har du og din bedrift satset på datasystemer og digitale rutiner som sikrer høy effektivitet, intern kostnadsbesparelse og fornøyde kunder? Er du forberedt på morgendagen?

jon karlsen 200x200