Up

Svømmebassenger

Elastiske fuger i svømmeanlegg
Filstørrelse:
460.43 kB
BKF Info No :
4/2015
Siste revisjon:
25. august 2015

FugeskadeMontering, vedlikehold og utskifting
BKF Info No 4/2015

Artikkelen beskriver erfaring med elastiske rand- og seksjoneringsfuger i svømme- og badeanlegg. Her gis "fugeråd"
ved planlegging, montering og utskifting av elastiske fuger.

 

Flislegging av bassenger
Filstørrelse:
746.26 kB
BKF Info No :
3/2014
Siste revisjon:
01. mars 2014

flislegging av bassengerDel 1: Prosjekterings- og utførelsesråd for betong- og flisarbeider
BKF Info No 3/2014

De fleste basseng er idag flislagte, Riktig utført fungerer slike bassenger i mange år forutsatt vanlig vedlikehold. Men det forutsetter grundig planlegging og nøyaktig håndverksmessig utførelse. Ikke minst er materialvalg viktig.
I to artikler skal vi oppsummere noen råd for å sikre skadefrie flisflater. Første artikkelen tar for seg betong og flisarbeider.

Flislagte svømmeanlegg
Filstørrelse:
571.23 kB
BKF Info No :
9/2013
Siste revisjon:
01. september 2013

flislagte svommeanleggDel 1: Elastiske fuger i golv
BKF Info No 9/2013

De aller fleste svømmebassenger er flislagte. I en artikkelserie på tre vil vi omhandle detaljer som er viktig for praktisk drift og vedlikehold. Denne artikkelen beskriver de stedene hvor det legges inn elastiske fuger for å sikre at materialer får bevege seg forskjellig fra hverandre. Disse materialene har kortere levetid og krever mer vedlikehold enn resten av flislagte flater og bør vies oppmerksomhet både ved materialvalg og utførelse.

Ny beskrivelsesanvisning av flislagte svømme-og badeanlegg
Filstørrelse:
534.07 kB
BKF Info No :
2/2012
Siste revisjon:
01. februar 2012

ny beskrivelsesanvisning av flislagte svomme og badeanleggBKFs bransjenorm for bassengbeskrivelser, utarbeidet iht. NS-3420
BKF Info No 2/2012

En gjennomarbeidet og detaljert beskrivelsesanvisning for svømmebassenger er nå laget basert på kodestrukturen i NS3420. Det gjør det nå lettere å lage presise og entydige beskrivelser bl.a. for utarbeidelse av anbudsdokumenter.
Denne artikkelen orienterer om beskrivelsesmanualen og hvordan den skal brukes.

Prosjekteringsråd for flislagte svømmeanlegg
Filstørrelse:
1023.72 kB
BKF Info No :
10/2011
Siste revisjon:
01. oktober 2011

prosjekteringsrad for flislagte svommeanleggNoen råd for å oppnå vellykkede flisoverflater
BKF Info No 10/2011

BKF har samlet mye erfaring fra de mange anlegg vi har vært involvert i og vår oppgave er å formidle erfaringer tilbake til de som både planlegger, bygger og drifter. Vi vil via noen eksempler belyse områder som bør ha fokus i ved prosjektering og bygging. Vi har valgt ut noen temaer som omhandler flistekniske forhold. I senere artikler presentere vi flere råd.

Flis- og mosaikkledte dampbadstuer
Filstørrelse:
604.80 kB
BKF Info No :
5/2007
Siste revisjon:
01. mai 2007

flis og mosaikkledte dampbadstuerErfaringer med materialvalg og konstruksjonsløsninger
BKF Info No 5/2007

Det bygges nå mange SPA- og velværeanlegg i Norge. Bak utbyggingene står hoteller, bade- og sportsanlegg, helsestudioer mm. Design, bygging -og drift slike anlegg er en relativt ny profesjon i Norge.
Som en del av slike anlegg inngår ulike typer badstuer. De kan ha ulike utforminger, temperaturer, fuktighetsnivåer mm. Det skilles mellom tørrbadstuer og dampbadstuer. Denne artikkelen fokuserer på badstuer med høy fuktighet da disse har det største byggetekniske utfordringene.

SPA- og velværeanlegg
Filstørrelse:
873.84 kB
BKF Info No :
4/2007
Siste revisjon:
01. april 2007

spa og velvaereanleggErfaringer med materialvalg og konstruksjonsløsninger
BKF Info No 4/2007

Det bygges nå mange SPA- og velværeanlegg i Norge. Hoteller, bade og –sportsanlegg, helsestudioer bygger ut med avdelinger for avslapping, kroppspleie og velvære. Design, bygging -og drift slike anlegg er en relativt ny profesjon i Norge.
Byggkeramikkforeningen har vært involvert på prosjekteringssiden samt foretatt befaring på en rekke anlegg som har vært bygget. I flere artikler vil vi formidle ideer og erfaringer ment som innspill til planleggere og utførende som skal arbeide på dette området. Vi vil belyse både funksjonelle og tekniske problemstillinger.

Valg av stålkvaliteter i svømmeanlegg
Filstørrelse:
321.81 kB
BKF Info No :
11/2005
Siste revisjon:
01. november 2005

valg av stalkvaliteter i svommeanleggHvorfor ruster rustfritt stål i bassengmiljø
BKF Info No 11/2005

Svømme og badeanlegg er i dag stort sett kledd med keramiske fliser både i svømmebasseng, gangsoner og i dusj og garderobeanlegg. En del detaljer må imidlertid lages av metall. Korrosjon er derfor et aktuelt tema da det benyttes metall i armaturer, trapper, ramper, skilleveger, infrastruktur (ventilasjon, rør, festeanordninger og lignende) der korrosjon kan være et problem.
Artikkelen vil belyse problemstillingen og hva vi anbefaler som riktig materialvalg.

Sement- eller epoksyfuger?
Filstørrelse:
1.20 MB
BKF Info No :
9/2005
Siste revisjon:
01. september 2005

sement eller epoksyfugerHva skal velges hvor?
BKF Info No 9/2005

Til fuging av keramiske fliser benyttes fugemasser som skal fylle spaltene mellom flisene og gjøre flaten plan og lett på rengjøre.I flisoverflater er det fugen som er det svakest ledd, både hva gjelder slitasjestyrke, kjemikaliebestandighet og vannopptak. Det finnes fugemasser i ulike kvaliteter.Det er viktig å velge fugemateriale ut fra de påkjenninger flaten utsettes for.
Denne artikkelen beskriver hvilke krav som stilles til fugemasser og hvor de ulike typene skal anvendes.

Fliskledte svømmeanlegg - vannkvalitet og materialvalg [3]
Filstørrelse:
206.87 kB
BKF Info No :
8/2004
Siste revisjon:
01. august 2004

fliskledte svommeanlegg vannkvalitet og materialvalg 3Del 3: Valg av membran-, lim- og fugeprodukter
BKF Info No 8/2004

De fleste svømmeanlegg er i dag flisbelagt. Selve flisene tåler det meste, men kjemiske og mekaniske påkjenninger stiller lim, -membran og –fugemasser overfor harde belastningene. De store, anerkjente produsentene arbeider kontinuerlig med å utvikle produkter spesielt egnet for bruk i bassenger eller andre områder med kjemikaliepåvirkning. Epoksyprodukter har best kjemikaliemotstand, men er dyre og har arbeidsmiljømessige og praktisk negative sider. Utviklingen har gått framover så spesialmodifiserte sementbaserte produkter har både styrke, tetthet og kjemikaliebestandighet mye bedre enn de ordinære sementbaserte ”allroundproduktene”. Vi har derfor arbeidet med å finne grenseoppgangen for bruksområdet for disse produktgruppene.

 
 
Powered by Phoca Download