murtreff voss hotell

NBKF har i flere år deltatt på Bergen Murmesterforenings årlige Murtreff.
Her stiller Bergens murmesterbedrifter med sine ansatte til en samling med både faglig og sosialt påfyll.

I år ble treffet holdt på Voss. De utførende fikk møte et solid knippe av NBKFs medlemmer som både hadde utstilling og gav produktpresentasjoner.

 

 

NBKFs daglige leder Arne Nesje var invitert til å holde to innlegg. Det ene omhandlet erfaringer med å legge fliser på terrasser og balkonger i vestlandsklima.

Det andre innlegget tok for seg montering av luftede fasadekledninger med flis eller naturstein. Hans budskap var at mur-og flisleggerfaget faget trenger flere ben å stå på. Det bygges mye fasader, både ved nybygg og ved oppgradering. Det finnes nå praktiske mekaniske innfestingsløsninger, detaljerte prosjekteringsbeskrivelser og råd og veiledninger for de utførende av flis og natursteinsfasader. Slike fasadeprodukter innfrir også kommende krav om at byggematerialer skal kunne de- og remonteres.  NBKF satser på å ha ferdig et eget veiledningshefte om temaet til nyåret.

 

Nesjes to innlegg finner du her.

Arne2
 
 

 

 IMG 0236Styreleder i Bergens Murmesterforening, Kenneth Eriksen, hadde full kontroll på arrangementet, her flankert av Per Gunnar Fjelltveit.

 
NBKFs medlemmer utgjorde ca halvparten av materialleverandørene som var representert.
De viste fram nyheter og ga gode råd om bruken.

 

IMG 0210Modena med Ove Stamneshagen, Tore Nilsen og Atle Tou viste fram et bredt spekter av ulike flisprodukter til ulike bruksformål, bl.a. til spennende fasader.

 

IMG 0202På standen til Studio Bergersen / Flisekompaniet viser Erik Thaule fram fasadesystemet som de bl.a. har brukt på sitt bygg i Bergen.

 

IMG 0198Ardex med Tore Carlson og Raymond Dale hadde produkter både i bøtter og spann.

 

IMG 0204Gobi Kazanovski med kollega Trym Valentinsen i Litex er stolte over at de har norskproduserte plater som nå også er integrerte i BIM.

 

IMG 0200Hey'di er en solid norsk pulverprodusent som i mange år har vært representert på vestlandet gjennom bl.a. Terje Johansen.

 

IMG 0231Under standen til Steinsenteret fant vi både Oppdalsten og Laticrete. Peter Bye og Odd Bakk fra Oppdal hadde innlegg om norsk skiferindustri, bl.a. fasadene i Nasjonalmuseet i Oslo. Den andre Oppdalsbedriften, Minera var også representert under Sæthre Stens stand.

 

IMG 0217Esben Gjerde og Trond Jakobsen uttrykte at Askøy Murerverktøy har alt en flislegger trenger for å gjøre gode flisarbeider.