Bygg Reis Deg på Lillestrøm er Norges største byggvaremesse hvor bedriftene stiller ut og møter kunder. Her presenteres nyheter, materialer og utstyr presenteres. Vi besøkte NBKFs medlemmer som hadde stand for å se hva de hadde av nyheter. 

ScanTools er spesialist på proff-verktøy verktøy for mur- og flissektoren.

Michael Christensen som importerer mye verktøy og driver også flisleggerbedrift. Han kjenner godt hva som kreves av proff—verktøy.

Det legges mer og mer storformatfliser og han viste fram transportabel vannkjølt diamantsag for fliser og naturstein opp til 2,5 m lengde.

Av annet sage- og kappeutstyr demonstrerte han sag for tørrskjæring av fliser som ikke støver. Det oppnås ved at en kraftig støvssugertrakt er montert rett under skjærbladet. Det gir mulighet for å innendørs tilpasse fliser uten vann- eller støvproblem.

IMG 1520 IMG 1525

 

Wedi GmbH har i mange år vært en aktør på levering av armerte polystyrenplater for f.eks. vårromsplater. De har nå tatt steget over til også å levere løsninger med ferdig overflate. De har utviklet tynne plater i komposittmateriale som fås i flere farger og kappes til ønsket format . Mikkel Fjellstad demonstrerte løsningene hvor man kan lage dusjbunner med integrert sluk i wediplaten. Kompisittplatene på toppen limes fast med egnet konstruksjonslim på patron.

Wedi GmbH

 

Unidrain AS var de første i Norge som satset på rennesluk. Anvendelsen av renne- eller designavløp har stadig øket. Ståle Johannesen viste den patenterte løsninger med vertikal flens som kan monteres helt inntil vegg. Andre avløpstyper er plane kan monteres ute på golvflaten

Selv slukristen er ikke lenger en trist stålfarge rist, men fås med flere farger og mønstre. Den pynter opp på våtromsgolvet.

IMG 1529

 

Litex AS med fabrikk i Sandefjord var de første som starte med armerte polystyrenplater for våtrom i Norge. De forhandler nå ikke kun plater, men komplette våtromsystemer med membranplate på vegg og foliemembran på golv. Per Ole Rykkelid og Bjørn Håkonsen viste fram alle komponentene som skal til for å lage et komplett, vannsikkert våtrom. Herunder også detaljløsninger rundt rennesluk.

IMG 1499

 

Mapei AS satser som alltid stor stand og et vidt produktspekter. Fabrikkanlegget i Odalen ekspandere stadig og det utvikles stadig nye produkter.

Viggo Moen og Kristian Espeseth jobber med rådgning overfor Mapeis kunder , men også med å lage godt teknisk materiell som sikre robuste løsninger.

Som alltid er våtromsdetaljer viktig å vise på Bygg Reis Deg.

IMG 1479

 

Jackon AS er en av de største tilvirkerne av plasisolasjonsprodukter i Norge. Selv om Sven Tore Larsen primært jobber med armerte polystyrenplater viser han gjerne også nye grunnmur- og veggsystemer som Jackon har utviklet.

IMG 1472

 

Fagrådet for våtrom var også godt representert med en godt synbar stand. Fallforhold på våtromsgolv er er stadig diskusjon og Fagrådet demonstrerte hvor mye fall som trengs for at vann skal renne på enflislagt flate.

IMG 1532 Capture